keskiviikko, 29 touko 2024 18:57

Kesää kohti koulutusvideon kera

Tiedote 3 / 2024

 

Yhdistyksen kevätkokous pidettin 28.4.2024 Tampereella yhdistyksen toimistolla. Myös etäosallistuminen kokoukseen oli mahdollista. Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2023 sekä päätettiin vastuuvapauden myöntämisestä vuoden 2023 tilivelvollisille. Yhdistys täytti 10 vuotta 26.4.2024, mitä juhlittiin samana viikonloppuna pitämällä 27.4.2024 Tampereen vanhassa kirkossa juhlatilaisuus ja sateenkaariseurat.

Yhdistys on julkaissut kannanoton liittyen Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispainkokouksen esitykseen kahdesta rinnakkaisesta avioliittokäsityksestä.

Voimavaraksi –hanke jatkaa vertais- ja koulutustoiminnan järjestämistä sekä yhteistyötä erilaisten hengellisten ja muiden tahojen kanssa. Koulutuspuolella tarjolla on verkkokurssi sekä suomeksi että ruotsiksi ja hengelliseen sateenkaariväkeen liittyvää tutkimus- ja koulutusmateriaalia , kuin myös erilaisille seurakunnille ja uskonnollisille yhteisöille tilaajan tarpeet huomioivia koulutustilaisuuksia . Kevään aikana on julkaistu uutena materiaalina "Sateenkaarisensitiivisyys seurakunnan toiminnassa" –koulutusvideo . Erityisesti seurakuntia varten on tehty turvallisempi.fi –verkkosivusto, jolta löytyy vapaasti käytettävissä oleva turvallisen toiminnan malliohjeistus ja jonka kautta uskonyhteisöjen työntekijät voivat sitoutua turvallisemmiksi toimijoiksi.

Vertaistoiminnassa on hankkeen verkkosivuston Tapahtumat-sivulta löytyvien lukuisien erityyppisten verkossa tapahtuvien ryhmätapaamisten ohella mahdollisuus keskusteluun Teams-yhteydellä (joko ääni- tai videopuheluna) vertaistukihenkilön kanssa. Hanke myös ylläpitää Discord-alustalla Sateenkaariseurakunta –nimistä verkkoyhteisöä, joka tarjoaa erilaisista hengellisistä suuntauksista tuleville seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville osallistujille anonyymejä vapaamuotoisia keskusteluja ja ohjattuja teemakeskusteluja turvallisessa tilassa. Lisäksi Voimavaraksi-hankkeen työntekijöihin voi kuka tahansa ottaa yhteyttä missä tahansa sateenkaari-identiteettiin ja hengellisyyteen liittyvässä asiassa, joko chatin kautta päivystysajankohtina tai puhelimitse soittamalla suoraan työntekijän numeroon tai varaamalla ajan puhelinneuvontaan . Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tai anonyymillä kysymyslomakkeella . Kaikki hankkeen yhteystiedot löytyvät tiedotteen alaosasta.

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria , jossa pyritään tiedottamaan kattavasti eri tahojen järjestämistä hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Kalenteriin merkittyjen tapahtumien tiedot voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, joten ne kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaan osallistumista mahdollisuuksien mukaan suoraan tapahtumanjärjestäjältä (esim. kalenteritapahtumassa olevan linkin kautta). Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Sateenkaariyhdistys Malkuksen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen yhteystiedot:

  • Chat-päivystys ma klo 11-12 ja  ke klo 15-17 osoitteessa  https://www.voimavaraksi.fi
  • Anonyymi kysymyslomake: https://www.voimavaraksi.fi/kysy-neuvoa
  • Ajanvaraus puhelin- tai videoneuvontaan: https://www.voimavaraksi.fi/neuvonta
  • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
  • Hankepäällikkö Hanna-Leena Autio (050 322 9499 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
  • Hankekoordinaattori Maria Vihlman (050 354 9049 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)