Jumalanpalvelukset

Helsingin sateenkaarimessu

Helsingin sateenkaarimessu järjestetään noin kerran kuussa Alppilan kirkossa (Kotkankatu 2). Messut ovat osa evankelisluterilaisen Kallion seurakunnan sateenkaarityötä ja ne noudattavat useimmiten luterilaista kaavaa. Helsinki Priden aikaan pidetään Pride-messu Kallion kirkossa. Ruotsinkielinen sateenkaarimessu puolestaan järjestetään kerran vuodessa Regnbågshelgen-tapahtuman aikana.

Messu jossa vain veisuu on ankaraa - Helsingin sateenkaarimessun historiaa

Tampereen sateenkaarimessu

Sateenkaarimessu on suunnattu kaikille, jotka haluavat olla mukana Jumalanpalveluksessa, jossa jokainen hyväksytään omana itsenään. Sateenkaarimessuun ovat erityisen tervetulleita kaikki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ja heidän ystävänsä, myös heterot. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit.

Sateenkaarimessu on Tuomiokirkkoseurakunnan vakitoimintaa, joka järjestetään yhteistyössä vapaaehtoisten kanssa, mm. Tampereen Malkus-ryhmän kanssa.

Tampereen Sateenkaarimessu pidetään Vanhassa kirkossa.

Tampereen sateenkaarimessun facebook-sivu

Pisara-ohjelman katkelma Tampereem sateenkaarimessusta

Turun sateenkaarimessu

Henrikin kirkossa järjestettävät sateenkaarimessut ovat suunnattu sateenkaariväelle ja heidän ystävilleen. Tervetuloa!

Turun sateenkaarimessun facebook-sivu.

Sateenkaarimessu muilla paikkakunnilla

Sateenkaarimessuja ja muita sateenkaarihartauksia järjestetään toisinaan myös muilla paikkakunnilla kuin Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Usein messu liittyy jonkun muun laajemman tapahtuman (kuten pride-tapahtuman tai hengellisen tapahtuman) yhteyteen, mutta joskus niitä järjestetään myös erillisinä tapahtumina. Kertaluonteisia messuja lisätään Malkus-kalenteriin sikäli kun ne ovat tiedossa kalenterin ylläpitäjillä. Kalenteriin lisättäväksi toivottavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa osoitteeseen kalenteri@malkus.fi .

Helsingin Rahab-jumalanpalvelukset

Rahab-tuki ry järjestää hlbti-ystävällisiä karismaattiskristillisiä Rahab-jumalanpalveluksia Helsingissä Alppilan kirkossa noin joka toinen kuukausi. Lisätietoja Rahab-tuki ry:n verkkosivuilta.

MCC-messu

Metropolitan Community Church (MCC) on maailmanlaajuinen kirkkokunta ja se on perinteisesti ollut "sateenkaarikirkko" eli suunnattu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville, mutta nykyisin mukana on myös muihin väestöryhmiin kuuluvia. Elävä vesi MCC Helsinki järjestää Helsingissä messun noin kerran kuussa ja sillä on myös muuta toimintaa, sekä suomeksi että englanniksi. Lisätietoja Helsingin MCC:n toiminnasta antaa pastori Tarja Pyykkö (p.040-4472340 tai elavavesimcc@gmail.com).