Muut paikkakunnat

Malkus-leiri

Malkus-leiri on joka syksy järjestettävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille suunnattu hengellinen viikonloppuleiri. Sateenkaariyhdistys Malkuksen perustamisen myötä yhdistys on ottanut vastuun leirin järjestämisestä. Lisätietoja seuraavasta leiristä löydät täältä.

Sateenkaariretriitit

Sateenkaariretriittejä eli hiljaisuuden retriittejä sateenkaariväelle järjestää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Tammilehdon lomakodissa Rymättylässä (lisätietoja Päivimaaria Ollila p.050-4436541 tai Auli Hynönen-Rinne p.040-3417007, sähköposti paivimaaria.ollila@saunalahti.fi tai auli.hynonen-rinne@evl.fi ). Aiemmin retriittejä on järjestänyt myös Kallion seurakunta Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa Karjalohjalla (lisätietoja Jaana Partti p.050-3803289 tai jaana.partti@evl.fi ).

Sateenkaarimessu muilla paikkakunnilla

Sateenkaarimessuja ja muita sateenkaarihartauksia järjestetään toisinaan myös muilla paikkakunnilla kuin Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Usein messu liittyy jonkun muun laajemman tapahtuman (kuten pride-tapahtuman tai hengellisen tapahtuman) yhteyteen, mutta joskus niitä järjestetään myös erillisinä tapahtumina. Kertaluonteisia messuja lisätään Malkus-kalenteriin sikäli kun ne ovat tiedossa kalenterin ylläpitäjillä. Kalenteriin lisättäväksi toivottavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa osoitteeseen kalenteri@malkus.fi .

Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille seksuaali -ja sukupuolivähemmistöön kuuluville henkilöille. Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen torstaisin klo 18-20 etäyhteydellä Zoomissa.

Ryhmässä keskustelemme vaihtuviin teemoihin liittyvistä aiheista ja lopuksi hiljennymme yhteiseen iltahartauteen.

Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä toteutetaan yhteistyössä Malkus-yhdistyksen, Oulun Setan ja Oulun ev.-lut. seurakuntien kanssa.

Muut tapahtumat

Malkus-kalenterissa on myös eri puolilla Suomea järjestettäviä erilaisia tapahtumia, joille ei ole omaa kuvausta. Näitä ovat mm. keskustelutilaisuudet, pride-tilaisuudet, seminaarit, luennot, kurssit ja yhdistysten kokoukset. Kalenteriin laitetaan erityisesti Sateenkaariyhdistys Malkuksen ja sen yhteistyökumppanien tapahtumia, mutta sinne voidaan lisätä myös muiden järjestämiä tapahtumia, jos ne sopivat aihepiiriin ja ovat tiedossa kalenterin ylläpitäjillä. Kalenteriin lisättäväksi toivottavista tapahtumista kannattaa ilmoittaa osoitteeseen kalenteri@malkus.fi .

Joensuun sateenkaari-illat

Sateenkaari-ihmisille ja heidän lähipiiriinsä kuuluville tarkoitettu ilta. Jutellaan hengellisyydestä, kirkosta, elämästä – tai ihan mistä vain – sateenkaarevassa sävyssä ja turvallisemmassa tilassa. Voit tulla juttelemaan tai kuuntelemaan keskustelua! Ilta alkaa aina teekupin ääreltä, ja keskustelun jälkeen lopetetaan pieneen iltahartauteen.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan omana itsenäsi. Meillä ei ole yhteistä ”oikeaa” oppia tai valmiita vastauksia. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin. Keskustelut perustuvat luottamukseen ja toisten vakaumuksen kunnioittamiseen.

Seurakuntien sateenkaaritoiminta on aktivoitunut Joensuussa syksystä 2018 alkaen. Toiminta muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan. Järjestäjänä on Joensuun ev. lut. seurakunta yhdessä Pohjois-Karjalan Setan kanssa. Osallistuminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä tai aktiivisuutta seurakunnassa. Ilmoitamme tulevista tapahtumista Facebookissa ”Sateenkaarimessut Joensuussa” -sivun kautta. Tietoa löytyy myös Kirkkotie-lehden tapahtumasivuilta.

Lisätietoja:
Pastori Katri Vilén, 050 4665789, katri.vilen(at)evl.fi