Malkus-leiri 10.-12.9.2021

Vuoden 2021 Malkus-leiri järjestetään poikkeuksellisesti Kangasalla Ilkon leirikeskuksessa. Ajankohta on 10-12.9.
 
Tämän vuoden teemana on voimauttava valokuvaus, jota meille tulee vetämään Merja Repo. Hän on suorittanut Aalto-yliopistossa kaksivuotisen voimauttavan valokuvan menetelmäohjaajan koulutuksen. Merja kertoo työpajasta näin:
 
“Voimauttava valokuvaharjoitus on kutsu kohtaamaan, tulemaan nähdyksi ja näkemään. Käytettävissä olevan ajan puitteissa tutkailemme mitä kohtaaminen ja nähdyksi tuleminen kutsuvat esiin itsessä ja katseen kohteena olevassa toisessa.
 
Viikonlopun voimauttavan valokuvan harjoituksissa ja siihen virittävässä ennakkotehtävässä etsitään ja oivalletaan vahvuuksia ja kauneutta. Ihmisen ääriviivat kertovat ihmisestä jotain, mutta hän, toinen, rakentuu paljon enemmästä. Millaisia näkökulmia tämä avaa omaan työhön ja ihmisten kohtaamiseen? Miltä tuntuu tulla nähdyksi siten, kuin itse haluaa?
 
Virittävä ennakkotehtävä
  • Etsi käsiisi sinusta otettuja valokuvia. Mitä ne kertovat sinusta? Valitse kuvista 10 kuvaa ja jos voit, ota niistä kopiot. Tuo kuvasi mukanasi leirille.
 
Viikonlopun voimauttava valokuva-harjoituksessa tarvitset
  • Digikamera tai kännykkäkamera - kuvat jaetaan toisille katseltavaksi sähköisesti. Voit halutessasi myös printata kuvat.
  • Kuvaharjoitusta varten voit miettiä myös pukeutumistasi, värejä, huiveja yms., joilla voisit tehdä itseäsi näkyväksi.
  • Mutta tärkeintä kaikesta: valokuvaharjoitukseen ei sisälly minkäänlaista pakkoa. Harjoituksessa edetään jokaisen omien rajojen mukaan.”
 
Työpajan lisäksi iloitsemme tuttuun tapaan uusien ja vanhojen ystävien seurasta, laulamme, saunomme ja nautimme Ilkon emäntien valmistamista herkullisista ruoista. Kauniissa ympäristössä voi myös käyskennellä itsekseen luonnosta nauttien.
 
Noudatamme mahdollisia voimassa olevia koronarajoituksia leirin aikana.
 
Leirimaksu kattaa majoituksen, ohjelman, lauantaisaunan ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut.
 
Leirikeskuksesta saat lisätietoa sivulta www.ilkko.fi.
 
Tänä vuonna leirimaksu on 120 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Helsinki Pride -yhteisö jne.), on maksu 110 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 90 eurolla.
 
Pienimpään 90 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.
 
Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry.
 
HUOM! Tule leirille ainoastaan, mikäli olet täysin terve, siis vapaa flunssan tms. oireista.
 
Ilmoittaudu leirille 22.8. mennessä!
 
Lisätietoa leiristä voi kysyä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .
 
Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa maksutiedot ja muu tarkempi informaatio.

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 

----------------------------------------------------------------

Vuoden 2019 leiri

-Metsän syvä hengitys-

Malkus-leirillä on ensi syyskuussa aiheena metsä ja luontoyhteys. Viime vuonna tutustuimme pyhään tanssiin ja sitä edellisinä vuosina perehdyimme hiljaisuuteen ja mystiikkaan. Tämän vuoden leirille kaivattiin jotakin, mikä liittyy luontoon ja ekoteologiaan. Saimme leirin vierailijaksi ja työpajojen vetäjäksi hengellisen ohjauksen pastorin Jussi Holopaisen Tampereelta. Jussiin voi tutustua etukäteen vaikkapa katsomalla tämän videon, jossa hän kertoo Tampereen seurakuntien pyhiinvaellushankkeesta: https://youtu.be/j9qQFn4pLiM

Jussi itse tiivistää leirin teeman näin:

Oman luontosuhteen rikastuttamista. Luonnon hyvinvointivaikutusten ja luontohengellisyyden tutkimista kokemuksellisesti ja kaikilla aisteilla. Lempeitä, hiljaisia luontoharjoituksia. Oman elämän sydänäänteen ja hiljaisten signaalien kuuntelemista. Kunnioittavan kuuntelun työskentelyä. Tätä luvassa Jussi Holopaisen ohjauksessa.

Toivotaan, että leirillä on hyvä sää, ja pääsemme nauttimaan täysillä metsän syvästä hengityksestä! Kaatosateen tms. vallitessa teemme harjoitukset sisällä. Leiriohjelmaan osallistuminen on täysin vapaaehtoista!

Luontosuhteen syventämisen lisäksi iloitsemme tuttuun tapaan uusien ja vanhojen ystävien seurasta, laulamme, saunomme ja nautimme Rantalahden emäntien valmistamista herkullisista ruoista. Kauniissa ympäristössä voi myös käyskennellä itsekseen.

Leirimaksu kattaa puolihoidon, eli majoituksen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut.

Leirikeskus sijaitsee Janakkalassa ja lisätietoa saat sivulta www.rantalahti.com

Tänä vuonna leirimaksu on 110 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Helsinki Pride -yhteisö jne.), on maksu 95 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 75 eurolla.

Pienimpään 75 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.

Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 24.8.2019 mennessä tästä linkistä: https://my.surveypal.com/Malkus-leiri2019

Lisätietoa leiristä voi kysyä osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa maksutiedot ja muu tarkempi informaatio. Alustavan leiriohjelman löydät täältä.

Lämpimästi tervetuloa Malkus-leirille!

 

 

----------------------------------------------------------------

Vuoden 2018 leiri

-Pyhän liikuttava voima-

Malkus-leirillä on ensi syyskuussa teemana pyhä tanssi. Parina edellisenä vuonna olemme perehtyneet hiljaisuuteen ja mystiikkaan. Leiriläisten palautteen pohjalta valitsimme tulevan leirin teemaksi pyhän tanssin.  Sen kiehtovaan maailmaan meidät johdattaa teologi Heidi Peltola-Elo.

Näin Heidi itse kertoo:

”Tervetuloa tutustumismatkalle pyhän tanssin maailmaan. Pyhän tanssin juuret ovat vahvasti alkukristillisessä maaperässä. Siitä kertovat mm. katakombeista löydetyt tanssien koreografiakuvaukset. Mistään uudesta asiasta ei siis ole kyse. Pyhän tanssin uusi tuleminen Keski-Eurooppaan ja sen jälkeen myös tänne pohjolaan alkoi 1960-1970-luvuilla luterilaisen papin pojan ja tanssitaiteilijan Bernhard Wosienin tanssitutkimusten ja uudelleen kehittelyjen pohjalta. Pyhässä tanssissa keskeistä on kehon, mielen sekä hengellisyyden vahva yhteys. Ulkoisesti näkyvinä asioina esille tulevat yksinkertaisuus, rituaalinomainen toistettavuus sekä piiri- tai jonomuodostelmat. Hyvänä periaatteena mukaan tulemiselle on ”jos osaat kävellä, osaat myös tanssia”. Leirillä harjoittelemme yksinkertaisia tansseja ja samalla saamme kokemuksen hengellisyyden ja kehollisuuden yhteydestä. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan sellaisena kuin olet!

Olen tehnyt vuodesta 1999 lähtien erilaisia papin töitä niin seurakunnassa, siirtolaistyössä Sveitsissä kuin yhteiskunnallisessa työssä työpaikkapappina ja hengellisen ohjauksen pappina. Tällä hetkellä toimin Tampereen Messukylän seurakunnan seurakuntapastorina. Kehollisuus on aina ollut minulle tärkeä kokonaisilmaisun tapa. Olen käyttänyt työssäni paljon myös draamakasvattajan koulutustani ja pitkää improvisaatioteatteritaustaani. Sveitsissä asuessani opiskelin myös ryhmätanssin ja pyhän tanssin ohjaajaksi sekä stressin käsittely- ja rentoutusohjaajaksi. Kehossa koemme kaikki tunteemme ja ajatuksemme. Uskon vahvasti "kaikki vaikuttaa kaikkeen"-ajatteluun. Ihminen on kokonaisuus, joka on kaikkine puolineen otettava todesta.”

Malkus-leirillä saamme tuttuun tapaan jälleen iloita uusien, ja jo tutuksi tulleiden ystävien seurasta, laulaa, saunoa ja nauttia Rantalahden emäntien valmistamista herkuista. Oman valinnan mukaan leirillä on mahdollisuus osallistua yhteiseen ohjelmaan, tai rentoutua omaan tahtiin kauniissa ympäristössä. Leirimaksu kattaa puolihoidon, eli majoituksen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut.

Leirikeskus sijaitsee Janakkalassa ja lisätietoa saat sivulta www.rantalahti.com

Tänä vuonna leirimaksu on 110 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Heseta jne.), on maksu 95 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 75 eurolla. Pienimpään 75 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.

Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.8.2018 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Samasta osoitteesta saa lisätietoa leiristä. Ilmoittautuneille lähetetään leirikirje, jossa maksutiedot ja muu tarkempi informaatio. Alustavan leiriohjelman löydät tästä linkistä.

Lämpimästi tervetuloa Malkus-leirille!

 

----------------------------------------------------------------

Vuoden 2017 leiri

Tänä vuonna saamme vielä palata hiljaisuuden ja meditaation pariin. Mitä on kristillinen mystiikka? Mitä on meditaatio? Saamme teologi Henri Järvisen johdattelemana lähteä yhdessä mystiikan poluille. Henrillä on pitkä kokemus hengellisen ohjauksen mm. meditaation kouluttamisesta sekä uskontojen välisestä yhteistyöstä, ekumeniasta, ja hän on myös mindfulness-ohjaaja.

Kristillinen mystiikka on erilaisissa yhteisöissä tai itsenäisesti harjoitettua uskonnollista toimintaa, jossa henkilö pyrkii yhteyteen Jumalan kanssa. Kristillisessä mystiikassa on lukuisia yhteneviä piirteitä muiden uskontojen mystiikkojen kanssa ja tämän vuoksi sitä on pidetty merkittävänä ekumenian ja uskontodialogin välineenä. Mystinen tieto on kristillisessä perinteessä Pyhän Hengen lahjaa, ja sitä saadaan rakkauden kautta. Mystikot puhuvat ”Jumalassa rukoilemisesta” tai ”Jumalaan uppoamisesta”.

Tuttuun tapaan saamme leirillä iloita ystävien yhteydestä, laulaa, saunoa ja nauttia Rantalahden emäntien herkuista. Oman valinnan mukaan leirillä on mahdollisuus osallistua yhteiseen ohjelmaan, tai rentoutua omaan tahtiin kauniissa ympäristössä. Leirimaksu kattaa puolihoidon, eli majoituksen ja kaksi lämmintä ateriaa vuorokaudessa, sekä muut pienemmät ruokailut. Leirikeskus sijaitsee Janakkalassa ja lisätietoa saat sivulta www.rantalahti.com

Tänä vuonna leirimaksu on hiukan edullisempi kuin viimeksi, johtuen siitä, että leirille on saatu enemmän taloudellista tukea. Leirimaksu on 110 euroa, ja jos olet Setan jäsenjärjestöjen jäsen (esim. Sateenkaariyhdistys Malkus, Pirkanmaan seta, Heseta jne.), on maksu 95 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät pääsevät mukaan 75 eurolla. Pienimpään 75 euron maksuluokkaan kuuluvalla voi olla mahdollisuus saada avustusta leirimaksuun esim. oman seurakuntansa diakoniatyöstä tai sosiaalitoimesta.

Leirin järjestää Sateenkaariyhdistys Malkus ry. Leirin järjestämiseen saadaan STEA:n avustusta Seta ry:n kautta.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14.8.2017 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Samasta osoitteesta saa lisätietoa leiristä.

Alustavan leiriohjelman näet tämän linkin kautta http://www.malkus.fi/liitteet/leiriohjelma-2017.pdf

Lämpimästi tervetuloa Malkus-leirille!