Ryhmätoiminta

Helsingin Malkus-ryhmä

Helsingin Malkus-ryhmä on keskusteluryhmä hengellisistä, uskonnollisista ja elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneille. Ryhmässä käy sekä erilaisiin kristillisiin uskonsuuntiin että muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä ja myös mihinkään uskontokuntaan kuulumattomia. Yhteistä oppia tai valmiita vastauksia kysymyksiin ei ole. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin ja jokaisen vakaumusta pyritään kunnioittamaan. Tavoitteena on, että kukin voi rakentaa maailmankuvaansa ja minäkuvaansa rauhassa ja ilman painostusta. Ryhmässä puhutaan sekä syvällisiä että kepeämpiä asioita. Yleensä keskustelun pohjana on ennalta sovittu teema, mutta teemattomiakin iltoja on. On tärkeää voida vaihtaa rauhassa kuulumisia teemalla tai ei. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella parillisten viikkojen perjantaisin klo 18.30 - 21.00. Kokoontumispaikkana on Setan toimisto (Pasilanraitio 5, 2. krs). Kokoontumisten päivämäärät ja kunkin kokoontumiskerran teema on ilmoitettu kalenterissa .

Kallion seurakunnan raamattupiiri sateenkaari-ihmisille

Raamattupiiri kokoontuu kahden viikon välein torstaisin klo 19.00-21.00 Alppilan kirkon pienessä salissa (Kotkankatu 2). Piirissä luetaan Raamattua ja keskustellaan tekstin nostamista kysymyksistä. Piirillä ei ole oikeaa raamatunkäännöstä eikä oikeaa oppia. Oma Raamattu kannattaa ottaa mukaan, mutta ilmankin pärjää. Huom! Sisäänpääsykäytäntöjen vuoksi paikalla on hyvä olla viimeistään klo 19.00. Kokoontumisten päivämäärät on ilmoitettu kalenterissa .

Ryhmä oli aiemmin nimeltään Helsingin Malkus-raamattupiiri. 25.1.2020 alkaen se on ollut Kallion seurakunnan toimintaa ja siitä alkaen käytössä on ollut nykyinen nimi.

Helsingin parisuhderyhmät

Helsingin seurakuntayhtymä järjestää Yhteinen elämämme -nimisiä parisuhderyhmiä samaa sukupuolta oleville pareille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Henna-Mari Kettusaari ( 09-23402355 tai hkettusaari@evl.fi ).

Tampereen Hengellinen ryhmä Malkus

Avoin keskusteluryhmä hengellisyydestä kiinnostuneille sateenkaari-ihmisille. Tapaamisissa jutustellaan hengellisistä ja vähemmän hengellisistä aiheista sekä nautitaan samanhenkisten ihmisten seurasta. Ryhmä on monelle jäsenellensä ainoa paikka, missä voi olla avoimesti oma itsensä.

Ryhmä ei ole Raamattu- tai rukouspiiri. Tapaamisissa ei siis avata Raamattua kuin erityisestä pyynnöstä.

Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 18 Sinuiksi ry:n toimistolla (Näsilinnankatu 48 E). Tarkista päivämäärät kalenterista.

Turun kristillinen piiri Malkus

Turun kristillinen piiri Malkus kokoontuu kuukauden viimeisenä sunnuntaina (lukuunottamatta kesäkuukausia) klo. 18. joko Turun ylioppilaiden kristillisen yhdistyksen (TYKY) kappelissa (Rehtorinpellonkatu 4-6 C) tai erikseen ilmoitettavina kertoina TuSetan toimistolla (Puutarhakatu 45). Piirissä rukoilemme yhdessä, laulamme hengellisiä lauluja ja virsiä, nautimme agapeaterioita sekä ennenkaikkea keskustelemme vilkkaasti yleisistä ja henkilökohtaisista uutisista. Piirissä käyvät osallistuvat myös usein aktiivisesti sateenkaarimessujen järjestämiseen. Verksamhet sker delvis även på svenska.

Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille seksuaali -ja sukupuolivähemmistöön kuuluville henkilöille. Ryhmä kokoontuu parillisten viikkojen torstaisin klo 18-20 etäyhteydellä Zoomissa.

Ryhmässä keskustelemme vaihtuviin teemoihin liittyvistä aiheista ja lopuksi hiljennymme yhteiseen iltahartauteen.

Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä toteutetaan yhteistyössä Malkus-yhdistyksen, Oulun Setan ja Oulun ev.-lut. seurakuntien kanssa.

Lahden Malkus-ryhmä

Malkus-ryhmä Lahdessa on kaikille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille, sekä heidän läheisilleen tarkoitettu hengellinen kohtaamispaikka. Ryhmämme kokoontuu noin kerran kuukaudessa sunnuntaisin, joko Kirkkokatu 7 Olokolossa tai esimerksiksi Tuomasmessussa. Voit tarkistaa tapaamisten ajankohdat verkkokalenteristamme.

Malkus-ryhmä toteutetaan yhteistyössä Malkus-yhdistyksen ja Lahden Setan kanssa.

Joensuun sateenkaari-illat

Sateenkaari-ihmisille ja heidän lähipiiriinsä kuuluville tarkoitettu ilta. Jutellaan hengellisyydestä, kirkosta, elämästä – tai ihan mistä vain – sateenkaarevassa sävyssä ja turvallisemmassa tilassa. Voit tulla juttelemaan tai kuuntelemaan keskustelua! Ilta alkaa aina teekupin ääreltä, ja keskustelun jälkeen lopetetaan pieneen iltahartauteen.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan omana itsenäsi. Meillä ei ole yhteistä ”oikeaa” oppia tai valmiita vastauksia. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin. Keskustelut perustuvat luottamukseen ja toisten vakaumuksen kunnioittamiseen.

Seurakuntien sateenkaaritoiminta on aktivoitunut Joensuussa syksystä 2018 alkaen. Toiminta muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan. Järjestäjänä on Joensuun ev. lut. seurakunta yhdessä Pohjois-Karjalan Setan kanssa. Osallistuminen ei edellytä kirkon jäsenyyttä tai aktiivisuutta seurakunnassa. Ilmoitamme tulevista tapahtumista Facebookissa ”Sateenkaarimessut Joensuussa” -sivun kautta. Tietoa löytyy myös Kirkkotie-lehden tapahtumasivuilta.

Lisätietoja:
Pastori Katri Vilén, 050 4665789, katri.vilen(at)evl.fi

UUT:n seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu ryhmä

Uskontojen uhrien tuki ry järjestää vertaistukitapaamisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmät ovat avoimia kaikista uskontotaustoista tuleville. UUT:n toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Syyskaudella 2022 UUT:n sateenkaarevaa vertaistukiryhmää järjestetään sekä paikan päällä Helsingissä että etänä Google Meetissä. Lisätietoja UUT:n vertaistukitoiminnasta voi kysyä sähköpostitse tiedotus@uut.fi

Sukupuoleltaan moninaisten ja sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä

Transtukipiste ja Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellu järjestävät yhteistyössä ryhmätapaamisia 16-22 -vuotiaille sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille noin kerran kuussa Snellussa (Toinen linja 8). Ryhmällä on lisäksi kokoontumisia myös Transtukipisteellä. Keskusteluteemat ja ryhmän toteuttamistavat vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden mukaan. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus ja kunnioittaminen. Lisätietoja ryhmästä antavat Eepu Autere (eepu.autere@seta.fi tai p.050-3031522) ja Leena Korhonen (leena.korhonen@evl.fi tai p.050-3839419).