torstai, 28 maaliskuu 2024 11:14

Kevätkokous ja 10-vuotispäivä

Tiedote 2 / 2024

 

Yhdistyksen kevätkokous pidetään Tampereella 28.4.2024 klo 14.00 yhdistyksen toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E (Maa- ja metsätalo). Kokouksessa käsitellään mm. yhdistyksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2023. Myös etäosallistuminen kokoukseen on mahdollista. Yhdistyksen jäsenille lähetetään erikseen kokouskutsu, jossa on etäyhteys-linkki kokoukseen liittymistä varten.

Kevätkokousta edeltävänä päivänä 27.4.2024 klo16.00 pidetään yhdistyksen 10-vuotisjuhlatilaisuus Tampereen vanhassa kirkossa (osoite Keskustori). Tilaisuuteen ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet ja kaikki muut yhdistyksestä kiinnostuneet. Tilaisuuden jälkeen klo 18.00 samassa paikassa pidetään sateenkaariseurat, joihin voi myös osallistua.

Voimavaraksi –hanke jatkaa vertais- ja koulutustoiminnan järjestämistä sekä yhteistyötä erilaisten hengellisten ja muiden tahojen kanssa. Koulutuspuolella tarjolla on verkkokurssi sekä suomeksi että ruotsiksi ja hengelliseen sateenkaariväkeen liittyvää tutkimus- ja koulutusmateriaalia , kuin myös erilaisille seurakunnille ja uskonnollisille yhteisöille tilaajan tarpeet huomioivia koulutustilaisuuksia . Erityisesti seurakuntia varten on tehty turvallisempi.fi –verkkosivusto, jolta löytyy vapaasti käytettävissä oleva turvallisen toiminnan malliohjeistus ja jonka kautta uskonyhteisöjen työntekijät voivat sitoutua turvallisemmiksi toimijoiksi.

Vertaistoiminnassa on hankkeen verkkosivuston Tapahtumat-sivulta löytyvien lukuisien erityyppisten verkossa tapahtuvien ryhmätapaamisten ohella mahdollisuus keskusteluun Teams-yhteydellä (joko ääni- tai videopuheluna) vertaistukihenkilön kanssa. Hanke myös ylläpitää Discord-alustalla Sateenkaariseurakunta –nimistä verkkoyhteisöä, joka tarjoaa erilaisista hengellisistä suuntauksista tuleville seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville osallistujille anonyymejä vapaamuotoisia keskusteluja ja ohjattuja teemakeskusteluja turvallisessa tilassa. Lisäksi Voimavaraksi-hankkeen työntekijöihin voi kuka tahansa ottaa yhteyttä missä tahansa sateenkaari-identiteettiin ja hengellisyyteen liittyvässä asiassa. Yhteydenottotavat ovat muuttuneet siten, että viikottaisten puhelinpäivystysajankohtien tilalle ovat tulleet chat-päivystysajankohdat. Puhelimitse on edelleen mahdollista ottaa yhteyttä hankkeen työntekijöihin, joko soittamalla suoraan heidän numeroonsa tai varaamalla ajan puhelinneuvontaan . Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse tai anonyymillä kysymyslomakkeella . Kaikki hankkeen yhteystiedot löytyvät tiedotteen alaosasta.

Yhdistys ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria , jossa pyritään tiedottamaan kattavasti eri tahojen järjestämistä hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Kalenteriin merkittyjen tapahtumien tiedot voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, joten ne kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaan osallistumista mahdollisuuksien mukaan suoraan tapahtumanjärjestäjältä (esim. kalenteritapahtumassa olevan linkin kautta). Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

Sateenkaariyhdistys Malkuksen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen osoitteita verkossa:

Voimavaraksi-hankkeen yhteystiedot:

  • Chat-päivystys ma klo 11-12 ja  ke klo 15-17 osoitteessa  https://www.voimavaraksi.fi
  • Anonyymi kysymyslomake: https://www.voimavaraksi.fi/kysy-neuvoa
  • Ajanvaraus puhelin- tai videoneuvontaan: https://www.voimavaraksi.fi/neuvonta
  • Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
  • Hankepäällikkö Hanna-Leena Autio (050 322 9499 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
  • Hankekoordinaattori Maria Vihlman (050 354 9049 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)