maanantai, 18 lokakuu 2021 14:49

Syksyn uutisia ja ryhmätoimintaa

Tiedote 4 / 2021

Sateenkaariyhdistys Malkuksen syyskokous pidetään 15.12.2021 klo 18.30 Tampereella yhdistyksen toimistolla osoitteessa Näsilinnankatu 48 E (Maa- ja metsätalo). Kokouksessa valitaan yhdistykselle hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä tilintarkastajat tai toiminnantarkastajat vuodelle 2022. Lisäksi kokouksessa hyväksytään vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Myös etäosallistuminen kokoukseen Zoom-etäyhteysohjelmalla on mahdollista. Yhdistyksen jäsenille lähetetään vielä erikseen kokouskutsu, jossa on linkki ja salasana Zoom-kokoukseen liittymistä varten.

Yhdistys on julkaissut 15.10.2021 Kotimaa-lehden ”Yksi kerrallaan” -vierasblogissa eheytysterapioiden kieltämistä ajavaan kansalaisaloitteeseen liittyvän kannanoton otsikolla ”Sateenkaari-ihmisten eheyttäminen on monitahoinen ilmiö”.

Syksyn perinteinen Malkus-leiri pidettiin 10.–12.9.2021 Kangasalla Ilkon kurssikeskuksessa teemalla ”Voimauttava valokuvaus”, jonka käsittelyä ohjasi Merja Repo. Leirillä oli 21 osallistujaa.

Seta ry on jakanut vuoden 2021 Asiallisen tiedon omena -tunnustuksen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat -yksikölle. Tunnustuksen perusteena on ansiokas työ asiallisen tiedon jakamiseksi sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen sekä perheiden moninaisuudesta ja sateenkaari-ihmisten puolustamisesta erityisesti seurakuntien kasvatuksen ja perhetyön piirissä. Erityiskiitosta Kirkkohallitus saa perusteluissa ajankohtaiseen aiheeseen tarttumisesta sen julkaiseman ”Sateenkaarinuorten hyvinvointi seurakunnissa” -oppaan muodossa.

Ryhmätoiminnan kuulumisia (eri tahojen järjestämistä Malkus-konseptia noudattavista Malkus-nimisistä ryhmistä):

  • Helsingin Malkus-ryhmä etsii uutta vertaisohjaajaa (joita voi olla useita). Ryhmä on ollut lokakuusta 2020 alkaen tauolla koronapandemian vuoksi, ja tauko jatkuu edelleen vuoden 2021 loppuun. Kokoontumisrajoitusten purkamisen myötä kokoontumiset on mahdollista aloittaa uudelleen vuonna 2022, jos ohjaaja-asia järjestyy. Lisätietoja ryhmästä ja ohjaajan tehtävästä saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
  • Helsingin Kallion seurakunnan Malkus-raamattupiiri kokoontuu syksyllä 2021 klo 19 alkaen seuraavina päivinä: 14.10., 28.10., 11.11., 25.11. ja 9.12. Lisätietoja ryhmästä saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (tai p. 050 380 3289).
  • Lahden Setan järjestämä Discord-Malkus verkossa Discord-alustalla chat-muotoisena on avoin sateenkaari-ihmisille ympäri Suomen. Syksyllä 2021 ryhmä kokoontuu kerran kuussa sunnuntaisin klo 15–17 seuraavina päivinä: 31.10. ja 5.12. Lisätietoja ryhmästä saa Lahden Setan verkkosivuilta.
  • Oulun alueen kristillinen Malkus-ryhmä kokoontuu syksyllä 2021 kerran kuussa torstaisin Oulun vanhassa pappilassa (Asemakatu 6) klo 18–20 seuraavina päivinä: 7.10., 4.11. ja 2.12. Lisätietoja ryhmästä saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ryhmään on mahdollista osallistua Zoom-etäyhteydellä eri puolilta Suomea. Etäosallistumiseen pitää ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
  • Siuntion ja Lohjan seurakuntien sateenkaariryhmä Malkus kokoontuu syksyllä 2021 kerran kuussa sunnuntaisin klo 15 alkaen seuraavina päivinä: 17.10., 21.11. ja 19.12. Lisätietoja ryhmästä saa Siuntion seurakunnan verkkosivuilta.
  • Tampereen hengellinen Malkus-ryhmä kokoontuu syksyllä 2021 Pirkanmaan Setan toimistolla (Näsilinnankatu 48 E , 3. krs) joka toinen maanantai klo 18. Toistaiseksi jokaiseen ryhmätapaamiseen on ilmoittauduttava erikseen. Lisätietoja ryhmästä saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
  • Turun kristillinen piiri Malkus kokoontuu syksyllä 2021 Turun seudun Setan toimistolla (Ursininkatu 11, toimistohuone 54) sunnuntaisin klo 18 seuraavina päivinä: 31.10. ja 28.11. Lisätietoja ryhmästä saa TuSetan verkkosivuilta.

Sateenkaariyhdistys Malkus ylläpitää verkkosivuillaan tapahtumakalenteria, jossa pyritään tiedottamaan kattavasti hengellisen sateenkaariyhteisön tapahtumista ja muista aihepiiriin liittyvistä tapahtumista eri puolilla maata. Mukana on runsaasti myös verkossa tapahtuvaa toimintaa, johon on mahdollista osallistua asuinpaikasta riippumatta. Kalenteriin lisätään tapahtumia sitä mukaa kuin ne tulevat kalenterin ylläpitäjien tietoon. Koronapandemiaan liittyvien poikkeusolojen edelleen jatkuessa osa tavanomaisesta toiminnasta on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Myös kalenteriin merkittyjen tapahtumien tiedot voivat muuttua lyhyelläkin varoitusajalla, joten ne kannattaa tarkistaa ennen tapahtumaan osallistumista mahdollisuuksien mukaan suoraan tapahtumanjärjestäjältä (esim. kalenteritapahtumassa olevan linkin kautta). Jos kalenterista puuttuu joku tapahtuma, joka haluttaisiin sinne lisätä, tapahtuman voi ehdottaa lisättäväksi laittamalla sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sateenkaariyhdistys Malkuksen osoitteita verkossa: