Sateenkaariyhdistys Malkus perustettiin innostuneissa tunnelmissa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten hengelliseen hyvinvointiin panostetaan jatkossa aiempaa enemmän. Tähän pyrkii lauantaina 26.4.2014 Tampereella perustettu valtakunnallinen Sateenkaariyhdistys Malkus. Perustamiskokouksen 13 osallistujaa haluavat uuden yhdistyksen kautta olla vaikuttamassa siihen, ettei kenenkään tarvitsisi luopua hengellisyydestä seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset joutuvat kohtaamaan valitettavan paljon hengellistä väkivaltaa ja monet käyvät vaikeaa taistelua hengellisen vakaumuksensa ja seksuaalisen
suuntautumisensa välillä. Näille ihmisille pitäisi pystyä tarjoamaan nykyistä laajemmin sekä vertaistukea että osaavaa ammattiapua. Uusi yhdistys pyrkii toiminnallaan siihen, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu hengellinen toiminta laajenee ja monipuolistuu. Tarkoituksena on myös luoda verkkosivut, joiden kautta eri tahojen järjestämä toiminta ja tukipalvelut olisivat nykyistä helpommin löydettävissä.

Sateenkaariyhdistys Malkus aloittaa toimintansa innokkaan hallituksen johtamana. Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi perustamiskokous valitsi ylöjärveläisen Riku Karppisen. Varapuheenjohtajana yhdistyksessä toimii Johan Slätis Helsingistä. Hallitukseen kuuluvat myös Jenni, Johan, Jouni, Mikko ja Mirka sekä varajäsenet Jani ja Leena.