Kesälläkin toimitaan aktiivisesti

Yhdistyksen tiedote 2/2017

Suomessa on 01.03.2017 astunut voimaan laki tasa-arvoisesta avioliitosta. Tietoa lakimuutoksesta ja sen vaikutuksista löytyy Setan verkkosivuilta. Lakimuutos ei automaattisesti muuta hengellisten yhteisöjen avioliittoonvihkimiskäytäntöjä, vaan hengelliset yhteisöt päättävät itse miten ne toimivat lainsäädännön puitteissa. Esimerkiksi Suomen ev.lut. kirkon kirkolliskokous kävi toukokuussa 2017 lähetekeskustelua aloitteesta kirkon avioliittokäsityksen laajentamiseksi. Aloite lähetettiin perustevaliokuntaan, joka valmistelee aloitteesta mietinnön. Lisäksi yleisvaliokunta antaa aloitteesta lausunnon. Mietinnön ja lausunnon valmistuttua niitä käsitellään kirkolliskokouksen täysistunnossa. Koska lakimuutos ei välttämättä ole hengellisille yhteisöille ristiriidaton asia, voi syntyä ongelmatilanteita sekä vihkiville papeille että vihittäville pareille. Näissä tilanteissa voi saada tukea Yhteys-liikkeen ja Tulkaa kaikki –liikkeen tiedotteessa mainittujen tahojen kautta.

Sateenkaariyhdistys Malkuksen kevätkokous pidettiin Lahdessa 08.04.2017 monikulttuurikeskus Multi-Cultissa. Kokouksessa käsiteltiin mm. yhdistyksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 ja myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2016 hallituksen jäsenille. Myöhemmin samana päivänä Lahdessa pidettiin myös sateenkaarimessu NNKY:n tiloissa ja siihen osallistui reilut 30 henkeä.

Turussa järjestetään Kirkkopäivät-tapahtuma 19. – 21.05.2017. Kirkkopäivien ohjelmaan kuuluu tällä kertaa myös sateenkaarimessu Henrikinkirkossa lauantaina 20.05. klo 18.00. Lisäksi Yhteys-liikkeellä on esittelypöytä Kirkkotorilla Logomossa. Samaan aikaan Turussa järjestetään myös ruotsinkielinen tapahtuma Finlandssvenska kyrkodagar.

Sateenkaariyhdistys Malkus on julkaissut verkkokyselyn kartoittaakseen sateenkaari-ihmisten kokemuksia hengellisten yhteisöjen toiminnasta. Vastausaikaa kyselyyn on 21.05.2017 asti. Kyselyyn voi vastata joko suomeksi tai ruotsiksi.

Kesäkuussa järjestetään Pirkanmaan Pride - ja Helsinki Pride -tapahtumat. Alla on linkit virallisille pride-sivustoille ja luettelo Malkus-kalenteriin lisätyistä tapahtumista:
(Huom! Tiedot voivat vielä muuttua ja kalenteriin voi tulla lisää tapahtumia.)

• 08.06. klo 17.30  Keskustelutilaisuus "Syrjinnästä vapaa seurakunta". Järjestäjät Sateenkaariyhdistys Malkus ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta.
    (Suurella Sydämellä -klubi, Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26)
  • 10.06. klo 15.00 alkaen Pride-kulkue Tampereella Sorin aukiolta Laikunlavalle ja sen jälkeen leimautumisjuhlat Laikunlavalla. Kokoontuminen Sorin aukiolla klo 14.30 alkaen.
  • 10.06. klo 18.00  Sateenkaarimessu Tampereen vanhassa kirkossa.

Helsinki Pride  (26.06. - 02.07.):
  • 26.06. klo 16.00 – 17.30  Nuorten Pride: "Moniääninen kirkko - Kuka puhuu ja kenen äänellä?" Keskustelutilaisuus 13-25 vuotiaille nuorille.
    (Snellu, Toinen linja 8)
  • 27.06. klo 18.00  Keskustelutilaisuus "Queeria raamatuntulkintaa". Järjestäjä MCC. (Paavalinkirkon alasali, Sammatintie 5)
  • 29.06. klo 17.00 – 18.30  Parisuhdeluento Snellussa.
    (Snellu, Toinen linja 8)
  • 29.06. klo 19.00  Kolme viisasta naista – keskustelu ihmisoikeuksista. Keskustelijoina piispa Irja Askola, pääsihteeri Tuija Brax ja Kirkon Ulkomaanavun puheenjohtaja Tarja Kantola. Järjestäjä Yhteys-liike. Ennen tilaisuutta Kallion seurakunnan viikkomessu sateenkaaren väreissä klo 18.00.
    (Kallion kirkko)
  • 30.06. klo 16.00 - 17.45  Vapaamuotoinen Malkus-iltapäivä. Uusia ja vanhoja tuttuja, kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Tilaisuudesta siirtyminen viereiseen Kallion kirkkoon sateenkaarimessuun. Järjestäjät HeSetan Malkus-ryhmä ja Sateenkaariyhdistys Malkus.
    (Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28)
  • 30.06. klo 16.00 – 18.00  Nuorten Pride:  Transnuorten vapaamuotoinen tapaaminen Snellussa.
    (Snellu, Toinen linja 8)
  • 30.06. klo 18.00  Pride-messu Kallion kirkossa.
  • 30.06. klo 20.30  Pikadeitti sinkuille. Ohjatussa pikadeitissä samaa sukupuolta olevat osallistujat keskustelevat pareittain lyhyesti ja ilmoittavat kiinnostuksestaan järjestäjille. Deitti myös kaikille sukupuolille. Järjestäjät Sateenkaariyhdistys Malkus ja Kallion seurakunta.
    (Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28)
  • 01.07. klo 13.00 alkaen pride-kulkue Kansalaistorilta Kaivopuistoon ja sen jälkeen puistojuhla. Kokoontuminen Kansalaistorilla klo 12.00 alkaen. Hengellisen sateenkaariväen kokoontumispaikan merkkinä valkoinen risti. Kulkueessa on mukana tälläkin kertaa kirkon rekka.

Syksyn Malkus-leiri pidetään 08. - 10.09.2017 edellisten vuosien tapaan  Rantalahden leirikeskuksessa  Janakkalassa. Leirin ilmoittautuminen alkaa kesäkuussa. Leiristä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.