Yhdistyksen uusi hallitus on aloittanut toimikautensa

Yhdistyksen tiedote 1/2017

Vuoden 2017 ensimmäisessä hallituksen kokouksessa yhdistyksen varapuheenjohtajaksi valittiin Leena Lampela ja Malkus-sähköpostilistan moderaattoriksi päätettiin lisätä Noora Kalpio.

Yhdistyksen jäsenille lähetetään vuoden 2017 jäsenkortti ja jäsenmaksulasku helmikuun aikana. Kortin esittämällä jäsenet voivat saada Setan jäsenjärjestöjen tarjoamia jäsenetuja.

Yhdistyksen verkkosivuille on päivitetty yhdistyksen vuoden 2017 toimintasuunnitelma. Sivuille on myös lisätty Kalenteri-valikon Paikkakunnat-osioon uusi valikkohaara ”Lahti”, jossa näkyvät Lahden Malkus-ryhmän tiedot ja kokoontumiset sekä muut Lahdessa järjestettävät tilaisuudet.

Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu Suomessa voimaan 01.03.2017. Tähän liittyy mm. seuraavia tapahtumia ja muita tiedotettavia asioita:

• 01.03.2017 Vihdoin vihille –joukkovihkimistilaisuus samaa sukupuolta oleville pareille Helsingissä musiikkiteatteri Kapsäkissä (Hämeentie 68). Vihkimisen suorittaa pariskunnan oman toiveen mukaisesti joko maistraatin henkikirjoittaja tai Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi.
  • 03.03.2017 Sateenkaariparit-projektin seminaari ”Ammatillisia kohtaamisia sateenkaaren sävyissä” ja siihen liittyvä iltajuhla Helsingissä Bottan juhlasalissa (Töölönkatu 3).
  • Uusi Sateenkaaripapit-verkkosivu auttaa samaa sukupuolta olevia pareja löytämään itselleen Suomen evankelisluterilaisen kirkon papin ja toimitustilan kirkollista vihkimistä tai siunaamista varten.

Malkus-kalenterissa on lueteltu muita tulevia sateenkaarihengellisen yhteisön tapahtumia. Alla on muutamia esimerkkejä alkukevään tapahtumista linkkeineen:

Muita tiedotuksia:

• Yhteys-liikkeen johtokunnan jäsen Heikki Leppä on menehtynyt sukellusonnettomuudessa 14.01.2017. Heikki oli raamatuntutkija ja pitkäaikainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksien ja tasavertaisen kohtelun puolustaja.
  • Lahden Malkus-ryhmä järjestää retkipäivän Lammille 06.05.2017. Retkellä tutustutaan ainakin Lammiin ja sen kirkkoon, tarkempi sisältö selviää myöhemmin. Osallistujia toivotaan myös muualta kuin Lahden seudulta.
  • Turun kirkkopäivien 19. – 21.05.2017 viralliseen ohjelmaan kuuluu sateenkaarimessu Henrikinkirkossa 20.05.2017 klo 18. Kirkkopäivillä on myös muuta sateenkaariaihepiiriin liittyvää ohjelmaa, josta tarkempia tietoja myöhemmin.
  • European Forum of LGBT Christian Groups -tapaaminen pidetään toukokuussa 2017 Puolassa Gdanskissa. Ilmoittautua voi European Forumin verkkosivuilla . Kuten aiemminkin, tapahtumaan voivat osallistua ryhmien edustajien lisäksi myös yksityishenkilöt. Yhteys-liikkeen kautta voi tiedustella mahdollisuutta osallistua matkaan ja tapahtumaan ryhmän mukana.
  • Syksyn Malkus-leiri pidetään 08. - 10.09.2017 edellisten vuosien tapaan Rantalahden leirikeskuksessa Janakkalassa. Lisätietoja leiristä julkaistaan myöhemmin kevään 2017 aikana.