Tiedote hallituksen kokouksesta 27.6.2015

Yhdistyksen syyskokous pidetään 24.10.2015 klo 15.00 Turussa TYKY:n kappelissa (Rehtorinpellonkatu 4-6 C). Kokouksessa päätetään mm. vuoden 2016 hallituksen kokoonpanosta, toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja jäsenmaksun suuruudesta.

Yhdistys järjesti 04.06. Tampereella Pirkanmaan Pride -tapahtuman yhteydessä "Raamatulla päähän" -tilaisuuden, jossa Liisa Tuovisen alustamana syntyi mielenkiintoista keskustelua Raamatun tulkinnoista. Seuraavana päivänä 05.06. järjestettiin yhdessä Pirkanmaan Setan kanssa pikadeitti-ilta, johon osallistui n. 20 henkeä.

Helsinki Pride -tapahtuman yhteydessä yhdistys järjesti 26.06. iltapäivällä Venäjä-aiheisen tilaisuuden ja myöhään illalla pikadeitin Kallion seurakuntakodissa. Molempiin osallistui n. 40 henkeä ja molemmat tilaisuudet onnistuivat hyvin. Venäjä-tilaisuudessa esitettiin videokooste Venäjän virallisen TV-kanavan homovastaisesta propagandasta ja keskusteltiin siitä miten propagandassa käytetään uskontoa ja Raamattua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan. Pikadeittiin osallistui monen ikäistä väkeä, joista suurin osa oli nuoria aikuisia. Osallistujilta saadun myönteisen palautteen perusteella pikadeittitoiminnan todettiin olevan erittäin tarpeellista ja sille suunnitellaan jatkoa. Myös muiden hengellisten toimijoiden järjestämät Helsinki Pride -tilaisuudet onnistuivat hyvin.

Alla on lueteltu tulevia sateenkaarihengellistä ohjelmaa sisältäviä tapahtumia linkkeineen:

Turku Pride (10. - 16.08.):
15.08. Pride-kulkueeseen Taidemuseonmäeltä Vanhalle Suurtorille Turun Malkus-ryhmä osallistuu omalla standaarilla. Mahdollisesti mukana on myös Sateenkaariyhdistys Malkus uuden banderollinsa kanssa, jota käytettiin ensi kertaa Helsinki Pride -kulkueessa. Kulkue lähtee klo 14.00 (kokoontuminen Taidemuseonmäellä klo 13.30 alkaen). 16.08. klo 18.00 on sateenkaarimessu TYKY:n kappelissa (Rehtorinpellonkatu 4-6 C).

Forum of LGBT Christians of Eastern Europe and Central Asia (13. - 16.08.):
Kerran vuodessa järjestettävä Itä-Euroopan kristillinen sateenkaarifoorumi pidetään tällä kertaa Tartossa Virossa eli suomalaisten osallistujien kannalta varsin lähellä.

Syksyn Malkus-leirille 18. - 20.09.2015 on vielä muutama paikka vapaana. Tällä kertaa käytössä on hieman aiempaa enemmän tilaa, koska koiran kanssa osallistuville on varattu erillinen majoitusrakennus.

Ekumeeninen sateenkaarifoorumi Lohjalla (02. - 04.10.):
Yhteys-liike ja Tulkaa kaikki -liike järjestävät 03.10. klo 09.30 - 18.00 Lohjan seurakuntakeskuksessa moninaisuusseminaarin otsikolla "Kirkko siunatkoon". Tapahtuman pääpuhuja on emerita piispa Tuulikki Koivunen-Bylund Ruotsista. Ennen tilaisuutta klo 9.00 on aamuhartaus ja tilaisuuden jälkeen klo 18.00 sateenkaarimessu Lohjan kirkossa. Kauempaa tuleville on varattavissa majoitus omin eväin leirikeskuksessa.