Tiedote hallituksen kokouksesta 19.05.2015

Jäsenkortti saatekirjeineen postitetaan yhdistyksen jäsenille kesän aikana.

Yhdistyksen esite on valmistunut ja sitä on jaossa kesän tapahtumissa. Myös verkkosivubanneri on valmis ja se voidaan julkaista yhteistyötahojen sivuilla. Helsinki Pride -tapahtumaan mennessä pyritään saamaan valmiiksi banderolli, jota on tarkoitus käyttää pride-kulkueessa. Yhdistyksen logolla varustettua muuta jaettavaa materiaalia voidaan valmistaa myöhemmin, mutta vielä ei tehty asiasta päätöstä.

Yhdistyksen verkkosivuilla olevan linkkikirjaston toimimattomista linkeistä suurin osa on korjattu ja muutama linkki on poistettu sekä joitakin uusia lisätty. Verkkosivujen tapahtumakalenteria päivitetään jatkuvasti ja sinne on lisätty kesän ja syksyn tapahtumia.

Yhdistys järjesti 17.05. Tampereella yhdessä Pirkanmaan Setan kanssa homo- ja transfobian vastaisen päivän tapahtuman, johon kuului keskustelutilaisuus, kulkue ja muistohartaus. Tapahtuma onnistui kokonaisuutena hyvin.

Kesäkuun pride-tapahtumien ohjelmat on julkaistu. Alla on linkit virallisiin pride-ohjelmiin ja luettelo Malkus-kalenteriin lisätyistä tapahtumista:

Pirkanmaan Pride Tampereella  (01.- 06.06.):

• 04.06. klo 18.30 Raamatulla päähän -keskustelutilaisuus Suurella sydämellä -klubilla (Seurakuntien talo, Näsilinnankatu 26). Alustajana rovasti Liisa Tuovinen. Järjestäjät Sateenkaariyhdistys Malkus, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi ja Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta.
  • 05.06. klo 20.00 Ensitreffit melkein Maistraatissa – sateenkaareva sinkkutapaaminen Mixeissä (Itsenäisyydenkatu 7-9). lmoittautuminen ke 3.6. mennessä. Järjestäjät Sateenkaariyhdistys Malkus, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi ja Pirkanmaan Seta.
  • 06.06. klo 15.00 alkaen pride-kulkue Tullikamarin aukiolta Laikunlavalle ja sen jälkeen leimautumisjuhlat Laikunlavalla. Kokoontuminen Tullikamarin aukiolla klo 14.30 alkaen.
  • 06.06. klo 18.00 Sateenkaarimessu Tampereen vanhassa kirkossa.

Helsinki Pride (22.- 28.06.):

• 24.06. klo 19.00 Yhteys-liikkeen keskustelutilaisuus otsikolla "Tuki sielulle ja suhteelle" Kallion seurakuntakodissa (Siltasaarenkatu 28). Keskustelussa Nina Autio (Sateenkaariparit-projekti), Juha-Pekka Hippi (Sateenkaariperheet), Elise Oittinen (Rahab-yhteisö), Katianna Ruuskanen (kirkon perheneuvonta) ja Mikko Väisänen (Sinuiksi.fi). Vetäjä: Arja Penttinen (Yhteys-liikkeen tukiverkosto).
  • 25.06. klo 14.00 Luento parisudetta kaipaaville tai lisää läheisyyttä parisuhteeseen toivoville otsikoilla "Kainalon kaipuu" Snellussa (Toinen linja 8). Luennoitsijana  perheterapeutti Terhi Väisänen Parisuhdekeskus Katajasta.
  • 25.06. klo 16.15 Luento parisuhteen hyvinvoinnista otsikoilla "Sutinaa suhteeseen" Snellussa. Luennoitsijana perheterapeutti Terhi Väisänen Parisuhdekeskus Katajasta ja Hensku Kettusaari Snellusta.
  • 25.06. klo 19.00 HeSetan Malkus-ryhmän keskustelutilaisuus otsikolla "Tekeekö usko onnelliseksi  – ja jos tekee niin minkälainen usko?" Kallion seurakuntakodissa. Alustajana kirjailija Kaisa Raittila.
  • 26.06. klo 16.00 "Lgbt in Russia 2015 - Facts and feelings". Kaksikielinen (englanti-venäjä) keskustelutilaisuus Kallion seurakuntakodissa. Järjestäjä Sateenkaariyhdistys Malkus.
  • 26.06. klo 18.00 Pride-messu Kallion kirkossa.
  • 26.06. klo 20.30 Pikadeitti sinkuille Kallion seurakuntakodissa. Ohjatussa pikadeitissä samaa sukupuolta olevat osallistujat keskustelevat vuorotellen pareittain lyhyesti ja ilmoittavat mahdollisesta kiinnostuksestaan järjestäjille. Järjestäjä Sateenkaariyhdistys Malkus.
  • 27.06. klo 13.00 alkaen pride-kulkue Senaatintorilta Kaivopuistoon ja sen jälkeen puistojuhla Kaivopuistossa (sisältää mm. konttikirkon). Kokoontuminen Senaatintorilla klo 12.00 alkaen. Hengellisen sateenkaariväen kokoontumispaikan merkkinä valkoinen risti.

Syksyn Malkus-leirin ilmoittautuminen on käynnistynyt ja mukaan mahtuu vielä hyvin. Leiri pidetään 18.-20.09.2015 Rantalahden leirikeskuksessa Janakkalassa. Tiedot leirille ilmoittautumista varten löytyvät täältä.