Helsinki

Helsingin Malkus-ryhmä

Helsingin Malkus-ryhmä on keskusteluryhmä hengellisistä, uskonnollisista ja elämänkatsomuksellisista asioista kiinnostuneille. Ryhmässä käy sekä erilaisiin kristillisiin uskonsuuntiin että muihin uskontokuntiin kuuluvia ihmisiä ja myös mihinkään uskontokuntaan kuulumattomia. Yhteistä oppia tai valmiita vastauksia kysymyksiin ei ole. Mitä tahansa saa pohtia ja kyseenalaistaakin ja jokaisen vakaumusta pyritään kunnioittamaan. Tavoitteena on, että kukin voi rakentaa maailmankuvaansa ja minäkuvaansa rauhassa ja ilman painostusta. Ryhmässä puhutaan sekä syvällisiä että kepeämpiä asioita. Yleensä keskustelun pohjana on ennalta sovittu teema, mutta teemattomiakin iltoja on. On tärkeää voida vaihtaa rauhassa kuulumisia teemalla tai ei. Ryhmässä käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ryhmä kokoontuu kevät- ja syyskaudella parillisten viikkojen perjantaisin klo 18.30 - 21.00. Kokoontumispaikkana on Setan toimisto (Pasilanraitio 5, 2. krs). Kokoontumisten päivämäärät ja kunkin kokoontumiskerran teema on ilmoitettu kalenterissa .

Kallion seurakunnan raamattupiiri sateenkaari-ihmisille

Raamattupiiri kokoontuu kahden viikon välein torstaisin klo 19.00-21.00 Alppilan kirkon pienessä salissa (Kotkankatu 2). Piirissä luetaan Raamattua ja keskustellaan tekstin nostamista kysymyksistä. Piirillä ei ole oikeaa raamatunkäännöstä eikä oikeaa oppia. Oma Raamattu kannattaa ottaa mukaan, mutta ilmankin pärjää. Huom! Sisäänpääsykäytäntöjen vuoksi paikalla on hyvä olla viimeistään klo 19.00. Kokoontumisten päivämäärät on ilmoitettu kalenterissa .

Ryhmä oli aiemmin nimeltään Helsingin Malkus-raamattupiiri. 25.1.2020 alkaen se on ollut Kallion seurakunnan toimintaa ja siitä alkaen käytössä on ollut nykyinen nimi.

Helsingin sateenkaarimessu

Helsingin sateenkaarimessu järjestetään noin kerran kuussa Alppilan kirkossa (Kotkankatu 2). Messut ovat osa evankelisluterilaisen Kallion seurakunnan sateenkaarityötä ja ne noudattavat useimmiten luterilaista kaavaa. Helsinki Priden aikaan pidetään Pride-messu Kallion kirkossa. Ruotsinkielinen sateenkaarimessu puolestaan järjestetään kerran vuodessa Regnbågshelgen-tapahtuman aikana.

Messu jossa vain veisuu on ankaraa - Helsingin sateenkaarimessun historiaa

Helsingin parisuhderyhmät

Helsingin seurakuntayhtymä järjestää Yhteinen elämämme -nimisiä parisuhderyhmiä samaa sukupuolta oleville pareille. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Henna-Mari Kettusaari ( 09-23402355 tai hkettusaari@evl.fi ).

Helsingin Rahab-jumalanpalvelukset

Rahab-tuki ry järjestää hlbti-ystävällisiä karismaattiskristillisiä Rahab-jumalanpalveluksia Helsingissä Alppilan kirkossa noin joka toinen kuukausi. Lisätietoja Rahab-tuki ry:n verkkosivuilta.

UUT:n seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu ryhmä

Uskontojen uhrien tuki ry järjestää vertaistukitapaamisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville. Ryhmät ovat avoimia kaikista uskontotaustoista tuleville. UUT:n toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Syyskaudella 2022 UUT:n sateenkaarevaa vertaistukiryhmää järjestetään sekä paikan päällä Helsingissä että etänä Google Meetissä. Lisätietoja UUT:n vertaistukitoiminnasta voi kysyä sähköpostitse tiedotus@uut.fi

Sukupuoleltaan moninaisten ja sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä

Transtukipiste ja Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus Snellu järjestävät yhteistyössä ryhmätapaamisia 16-22 -vuotiaille sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille noin kerran kuussa Snellussa (Toinen linja 8). Ryhmällä on lisäksi kokoontumisia myös Transtukipisteellä. Keskusteluteemat ja ryhmän toteuttamistavat vaihtelevat ryhmäläisten toiveiden mukaan. Ryhmän periaatteisiin kuuluvat luottamuksellisuus, itsemäärittely- ja itsemäärittelemättömyysoikeus ja kunnioittaminen. Lisätietoja ryhmästä antavat Eepu Autere (eepu.autere@seta.fi tai p.050-3031522) ja Leena Korhonen (leena.korhonen@evl.fi tai p.050-3839419).

MCC-messu

Metropolitan Community Church (MCC) on maailmanlaajuinen kirkkokunta ja se on perinteisesti ollut "sateenkaarikirkko" eli suunnattu erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville, mutta nykyisin mukana on myös muihin väestöryhmiin kuuluvia. Elävä vesi MCC Helsinki järjestää Helsingissä messun noin kerran kuussa ja sillä on myös muuta toimintaa, sekä suomeksi että englanniksi. Lisätietoja Helsingin MCC:n toiminnasta antaa pastori Tarja Pyykkö (p.040-4472340 tai elavavesimcc@gmail.com).